úterý 25. července 2017

11.den-výlet

Dnes jsme se vydali na další výlet. Byl naplánovaný pěší výlet, ale vzhledem k počasí, které nevpadalo moc dobře, rozhodli jsme se pro druhý autobusový výlet.
Dopoledne jsme se podívali do zámečku u jaderné elektrárny Temelín, kde je informační centrum. V kinosále, jsme mohli na nejrůznějších animacích sledovat, jak fungují elektrárny. Jak to vypadá v jaderném reaktoru apod.
Viděli jsme také film ve 3D a pohádku o panu cvrčkovi. Mohli jsme také vidět záření v mlhové komoře. Prohlédli jsme si také pěno expozici o elektrárně Temelín a obecně o elektrárnách.
V zámecké zahradě, jsme zase hledali ptáky, které se v okolí vyskytují. Za vyplněný pracovní list, jsme dostali odměnu. Pak jsme se přesunuli do Týnu nad Labem, kde jsme posvačili na břehu Vltavy a prohlédli si náměstí, kde byl rozchod.
Naposledy jsme se přesunuli do Housova mlýna. Zde jsme se podívali do místní zbrojnice, kde se nacházejí nejrůznější zbraně. Většina zbraní si zahrála v nějakém filmu. A tak jsme mohli vidět zbraně například z filmu Bathory, Wann Helsing, také jsme
drželi meč prince Kaspiana z Narnie a podobně. Většinu zbraní a zbroje jsme si mohli vyzkoušet a vyfotit se. Před zbrojnicí jsme mohli vrhat sekyry, či vyzkoušet si husitský souboj. Pak jsme se vydali autobusem zpět. Večer jsme jako horolezci zdolávali osmitisícovky.
Večer jsme hráli elektřinu. 

 

 

 

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat